Randkussen trampoline

Het randkussen van een trampoline is één van de belangrijkste onderdelen van de trampoline. Het verhindert kindervoetjes klem te geraken tussen de veren en beschermt hoofdjes tegen het ijzeren frame dat onder het randkussen zit. Besteed dus de nodige aandacht aan de kwaliteit van het randkussen als je zo'n springtoestel koopt. Hoe duurder de trampoline, hoe beter de kwaliteit in het algemeen en het randkussen specifiek. 

Waar moet je juist op letten als je een beschermrand koopt? We sommen het hier even voor je op.

Dikte randkussen

Hoe dikker de beschermrand, hoe beter. Hoe dik het randkussen moet zijn kan je makkelijk testen. Sla met een ijzeren staaf of iets anders zwaar op de beschermrand. Hoor je een metaalachtig geluid van het frame, dan is je randkussen niet dik genoeg! Hoor je daarentegen een doffe klap, dan wil dat zeggen dat het randkussen de klap goed absorbeert en je een goed randkussen in handen hebt.

Breedte randkussen

Het randkussen moet ook breed genoeg zijn zodat het kussen de veren volledig bedekt. Tijdens het testen van een trampoline in een showroom moet je ook eens duwen en trekken aan het kussen. De verkoper zal je raar bekijken, maar je hebt volledig gelijk dat je dat doet! Geeft het kussen niet veel mee, dan is het randkussen van goeie kwaliteit. Kan je het randkussen daarentegen makkelijk wegtrekken zodat de veren meteen zichtbaar worden, kijk dan maar eens uit naar een andere trampoline! Kijk tenslotte ook of de rand van het beschermkussen over de trampoline hangt. De flap moet als een "rok" over het frame van de trampoline hangen, dat geeft de trampoline ook een mooie uitstraling.

Materiaal randkussen

Uit welk materiaal moet het ideale randkussen voor jouw trampoline nu bestaan? De hoes van je randkussen is het best gemaakt uit bisonyl of vrachtwagenzeil. Deze stoffen zijn bestand tegen alle weerstomstandigheden en bijna niet kapot te krijgen! De mousse die aan de binnenkant zit dempt de schokken en is het belangrijkste onderdeel. Deze vulling is best vervaardigd uit closed cell foam. Dit wil zeggen dat het schuim of de mousse geen water absorbeert. Indien dat wel gebeurt, krijg je al snel een zompige boel en dat doet de schokbestendigheid van het randkussen teniet. Op de lange duur kan jouw randkussen ook gaan rotten en verteren. Vraag dus zeker of de vulling geen water opslorpt!

Van onze Berg trampolines, Power Jumper trampolines en Pro-line trampolines kan je zeker zijn dat ze niet alleen een hoogstaand randkussen hebben, maar ook in het algemeen van goeie kwaliteit zijn.

Een randkussen zorgt dus voor een veilige trampoline ervaring. Lees hier nog meer tips om het trampolinespringen veilig te houden.

Betaal veilig makkelijk en snel

20-01-2020 06:52:33 Europe/Brussels +0100