Hoe bescherm je een trampoline?

Je moet zorgzaam omspringen met je materiaal, dat geldt ook voor trampolines. Opdat je kinderen lang zouden kunnen genieten van de trampoline, zetten we enkele aandachtspunten op een rij.


Zorg dragen voor je trampoline

Het is nodig om je trampoline goed te onderhouden. Denk hierbij aan de volgende puntjes:

  • Is het al een lange tijd geleden dat je je trampoline nog gebruikt hebt? Zorg dan dat deze eerst schoon is. Mogelijke vuiligheid haal je eraf.
  • Controleer of er zich scheurtjes vormen in het randkussen of de springmat. Bij scheurtjes raden we aan om deze onderdelen zo snel mogelijk te vervangen zodat de veiligheid gegarandeerd kan worden.
  • Het is niet nodig – maar kan uiteraard – om je trampoline tijdens de wintermaanden binnen te halen. Een trampoline van goede kwaliteit met een afdekhoes kan hier tegen. Bij te veel sneeuw is het nodig om de sneeuw van het doek te halen. Onder extra gewicht zullen de veren immers uitrekken, zorg dus dat sneeuw zich niet kan opstapelen! 

Afdekhoes trampoline

Om het springdoek en de beschermrand schoon te houden, koop je best een afdekhoes. De beschermhoes beschermt de trampoline tegen allerlei weersomstandigheden waardoor de veren en de springmat langer zullen meegaan.

Voor iedere Berg trampoline is er een bijpassende Berg afdekhoes. Door de grote waterafvoergaten kan het water na een bui zo eenvoudig weglopen. De stevige hoezen werden gemaakt om lang mee te gaan. Ook universele en Avyna beschermhoezen behoren tot ons gamma.

Bestel een afdekhoes

Ankerset trampoline

Bij extreme weersomstandigheden moet je trampoline stevig aan de grond staan. We raden daarom een ankerset aan zodat eventuele schade vermeden kan worden.

Omdat de trampoline met een ankerset steviger zal vaststaan, betekent dit ook een extra veiligheid voor je springende kids.

Bestel een ankerset


Wanneer je goed zorg draagt voor je trampoline, zul je er ook meer en langer van kunnen genieten. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe aankoop.

Trampoline kiezen?

Let's
have fun

Veilig springen

Let's
have fun

Trampoline beschermen

Let's
have fun

Trampoline ingraven

Let's
have fun

Betaal veilig makkelijk en snel

20-01-2020 06:52:49 Europe/Brussels +0100