Trampoline ingraven

Op zoek naar een inground trampoline?

Je bent niet overtuigd van de veiligheid van trampolines? Denk er dan eens over na om je stuk speelgoed in te graven. Als de kids er zouden afvallen, vallen ze zeker van niet erg hoog en bovendien belemmert zo'n gevaarte je het zicht op de tuin niet.

Naast het ingraven van je trampoline, zijn er nog manieren om het trampoline springen veilig te laten gebeuren.

Een trampoline ingraven is niet echt moeilijk, je hoeft gewoon een kuil te graven en het speeltoestel erin te stoppen. De techniek die men bij Berg hanteert is nog makkelijker. Dankzij hun systeem staat de trampoline met haar korte pootjes boven de put in plaats van erin. Daardoor hoef je enkel het springgedeelte uit te graven. Als je dus toch beslist om jouw trampoline in te graven, kies dan voor Berg. Je bespaart er jezelf heel wat moeite mee! 

Ontdek onze inbouwtrampolines


Een trampoline ingraven, hoe doe je dat?

Voorbereiden

Bereid je goed voor. Zorg voor een spade en een kruiwagen om de aarde af te voeren. Nodig misschien een paar vrienden uit om het werk te verlichten.

Markeer zeker de plaats waar de trampoline zal komen. Je gebruikt hiervoor de diameter van de trampoline.

Berekenen

Je zal naargelang de grootte van de trampoline dieper en breder moeten graven. Springen op een grote trampoline laat het doek verder inveren. Houd daar dus rekening mee!

Graven

Is de voorbereiding en berekening achter de rug? Begin dan te graven. Het diepste punt komt in het midden en dan graaf je de put helemaal uit in een komvorm.

Plaatsen

Als laatste stap zet je het frame in elkaar en controleer je of de put groot genoeg is. Indien nodig schraap je nog wat aarde af. Zorg dat het frame waterpas staat, besteed hier voldoende tijd aan om de veiligheid te garanderen.

Zet de trampoline daarna volledig in elkaar.


Om een Berg trampoline in te graven, hanteer je deze tabel om te weten te komen hoe diep en hoe breed de put moet zijn. Opgelet: De put graaf je in eerste instantie liefst wat te weinig uit in de breedte. Op die manier kan je nog wat aarde afschrapen en zo de put breder maken. Omgekeerd, de put terug kleiner maken, wordt moeilijk.

Diameter trampoline

Diepte put

Diameter put

270cm

50cm

190cm à 210cm

330cm

70cm

250cm à 270cm

380cm

70cm

300cm à 320cm

430cm

70cm

350cm à 370cm


Laat de veiligheid je kinderen dus niet verhinderen een reuzeleuke tijd te beleven. Kijk bovendien ook eens voor een veiligheidsnet voor ultieme bescherming van je kids. Zo'n veiligheidsnet span je rond het toestel en verhindert de kinderen te vallen. Nog vragen over trampoline ingraven? Contacteer dan gerust onze klantendienst. Zij helpen je verder!


Berichtcategorieën:
Betaal veilig makkelijk en snel

29-02-2020 05:39:25 Europe/Brussels +0100