Terug naar Tips en Inspiratie

Trampoline kiezen

Een trampoline kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Kies je voor een ingebouwde trampoline of een opbouw trampoline? Kies je voor een trampoline van het merk Avyna, Berg, Exit... ? Kies je een grote of kleine trampoline? Rond of rechthoekig? Om je te helpen om een keuze te maken hebben we hieronder enkele berichten geschreven die je zullen helpen om de juiste keuze te maken. Wil je aan de hand van enkele vragen de beste trampolines voor jouw situatie vinden? Maak dan gebruik van onze trampolinekiezer.

Ga naar de trampolinekiezer

Trampoline te koop; waar je op moet letten

Zoek je nog een trampoline te koop? Dan ben je hier aan het juiste adres. Koop je trampoline bij Trampolineplanet.be en je krijgt jouw nieuw stuk speelgoed gratis bij je thuis geleverd binnen 2 à 3 werkdagen. Ben je bovendien geen echte klusser en wil je de nieuwe aankoop liever door deskundigen opgesteld zien? Dan kan je op ons rekenen voor een installatie bij je thuis!

Trampoline te koop
trampoline te koop


Avyna Trampolines

Avyna heeft al jarenlang een uitmuntende expertise in binnen- en buitenspeelgoed. De Avyna trampolines zijn daarop geen uitzondering, want waar je bij de meeste trampolines slechts 1 à 2 jaar garantie krijgt, krijg je bij de Avyna Pro-Line reeks maar liefst 10 jaar garantie! Een garantie op een kwalitatief hoogstaande trampoline dus. 

Avyna Trampolines


Rechthoekige trampolines

Je hebt vast al in menig achtertuin trampolines gezien in verschillende formaten en kleuren. Toch hebben ze allemaal één ding gemeenschappelijk: ze zijn rond! Zeuren je kinderen ook al een tijdje om zo'n cool springtoestel, maar wil je niet echt meelopen met de kudde trampolinespringers?

Rechthoekige trampolines

Waar nog op letten bij keuze trampoline?

 

Zijn de randkussens dik genoeg?

Hoe dikker en steviger de randkussens, hoe veiliger je trampoline. Let er ook altijd op dat het kussen ver genoeg over de veren komt. Is het eenvoudig om het randkussen weg te trekken zodat de veren zichtbaar zijn, dan heb je meestal geen goede trampoline in handen. Moet je hard trekken en krijg je amper de veren te zien, dan wordt de kans kleiner dat er kleine voetjes tussen de veren kunnen terechtkomen. Je bent dan zeker dat je een trampoline van goede kwaliteit in handen hebt.

Materiaal in de randkussens

Een trampoline staat buiten in regen en wind. Het is daarom belangrijk dat het beschermkussen geen water opneemt. Een randkussen dat uit “Closed cell foam” bestaat, neemt geen vocht op en behoudt haar stevigheid.

Aantal stiknaden

Bekijk hoe dik de naden zijn van de springmat. De naden van een goede springmat dienen tot 6 of 8 keer gestikt te zijn.

Buisdikte en buiswand

Heel simpel: hoe dikker de buis en hoe dikker de buiswand, hoe steviger de trampoline staat. De dikte van de buizen bepaalt hoeveel de trampoline maximaal kan dragen. Het is ook zeer belangrijk dat de buizen gegalvaniseerd zijn, zo kunnen ze niet roesten.

Aantal veren

Hoe meer veren, hoe meer de trampoline kan verdragen en hoe beter de springkwaliteit is.

Markering in het midden

Een springmarkering helemaal in het midden van de trampoline geeft een goede aanduiding van waar het ideale springpunt is en zal kids steeds weer naar dat punt zuigen.

Is het springdoek van Permatron gemaakt?

Permatron is een materiaal dat ook gebruikt wordt op catamarans en uv-bestendig, waterbestendig en vooral heel stevig is. De industriële stof is gemaakt uit polypropyleen en carbon. Permatron is ook bestand tegen de constante spanning en het voortdurende rekken en ontspannen tijdens het trampolinespringen. Hierdoor zal de stof niet uitrekken of minder krachtig worden. Bovendien is deze stof heel stabiel en belast het de gewrichten slechts minimaal. Vraag dus zeker uit welke stof het springdoek bestaat als je op trampolinezoektocht bent.

Zijn alle scherpe punten van de trampoline met dopjes beschermd?

De uiteindes van de veren die in het springdoek of de springmat haken zijn vaak heel scherp. Mocht er een voetje klem geraken tussen de veren, dan kunnen de scherpe punten vaak verwondingen veroorzaken. Een goede trampoline houdt rekening met al deze factoren en zal altijd dopjes voorzien om een scherp uiteinde af te schermen.

Welke keurmerken heeft de trampoline?

De meest bekende kwaliteitsmerken zijn het CE label en het TÜV label. Bevraag dus eerst of je toekomstige trampoline aan deze keurmerken voldoen!


Meer tips en inspiratie

Betaal veilig makkelijk en snel

17-02-2020 04:55:01 Europe/Brussels +0100