Trampoline kopen

Waar moet je op letten?

Een trampoline kopen doe je niet zomaar. Let goed op de veiilgheidsaspecten van de trampoline, de duurzaamheid en de prijs/kwaliteit verhouding. We geven enkele concrete tips waar je op moet letten als je tot de aankoop wilt overgaan van dit speeltuig.

Bekijk onze trampolines

Randkussen

Wanneer je erover denkt een trampoline te kopen, moet je goed letten op de dikte van het randkussen. Randkussens van trampolines van lage kwaliteit kan je zomaar wegtrekken zodat de veren bloot liggen. Ze liggen helemaal niet strak over de veren gespannen en zijn niet dik genoeg om voldoende bescherming te bieden. Als je bijvoorbeeld met een ijzeren staaf (of ander hard voorwerp) op het randkussen slaat, mag geen metaalgeluid van het frame dat onder het randkussen zit te horen zijn. Hoor je een doffe klap, dan wil dat zeggen dat de schok genoeg opgevangen wordt door het randkussen en dus veilig is voor kinderhoofdjes. Let op het materiaal: het canvas dat gebruikt wordt zie je ook vaak als vrachtwagenzeil. Het is supersterk en kan alle weersomstandigheden aan. Kijk zeker ook of het randkussen wel strak genoeg over de veren ligt, duw en trek er eens aan ter controle.

Aantal stiknaden

Tijdens het kopen van een trampoline moet je goed letten op de naden. De naden moeten goed gestikt zijn, anders scheurt de springmat heel snel door en zit je in de kosten. Vraag zeker na hoeveel keer de naden gestikt zijn. 2 tot 4 keer is te weinig. 6 tot 8 keer is prima!

Buisdikte en buiswand

Kijk ook naar de de buisdikte en de buiswand. Hoe dikker deze beide zijn, hoe beter! Het frame zorgt voor de stabiliteit tijdens het springen en zorgt ervoor dat je niet met heel je hebben en houden op de zijkant rolt tijdens een sprong langs één kant van de trampoline. Kijk ook of de verschillende stukken aan elkaar gelast zijn. Dat is sowieso beter dan wanneer de verschillende frame-onderdelen met tussenstukken aan elkaar worden gehouden. Mettertijd buigen ze door en kan je toestel zelfs ineenstorten. Vermijd zulke toestanden dus en kijk op voorhand hoe het frame in elkaar zit.

Meer informatie die je kan gebruiken tijdens het kopen van een trampoline lees je in onze veelgestelde vragen-sectie.


Berichtcategorieën:Betaal veilig makkelijk en snel

17-02-2020 04:30:29 Europe/Brussels +0100