Trampoline plaatsen: zo doe je dat

Trampoline gekocht of van plan om een trampoline te kopen? Dan moet je nog kunnen uitmaken of je de ondergrond een deel zult uitgraven of net niet. Het voordeel van een put in de grond is dat de trampoline gelijk met het grasveld staat. Zo kunnen de kinderen rechtstreeks op de trampoline stappen zonder dat ze eerst het laddertje op moeten.

Voor je aan de slag gaat met het inbouwen van een trampoline, geven we je graag enkele tips mee.


Graven van een put

Zomaar een put uitgraven heeft weinig zin. De diepte en grootte van de put hangen af van het formaat van de trampoline. Een trampoline met een diameter van 270 centimeter moet een 230 centimeter grote en 75 centimeter diepe kuil hebben. Bij elke trampoline in ons assortiment staat duidelijk aangegeven hoe breed en hoe diep je best uitgraaft.

Laat hoe dan ook een ruimte van zo’n twintig centimeter tussen zodat de trampoline niet volledig gelijk staat met het grasveld en de lucht eronder nog kan vrijkomen.

  • Voorkom onkruidgroei en leg een worteldoek in de put
  • Maak de trampoline stevig door ze vast te zetten of te verankeren

Controleer de ondergrond

De ondergrond van de trampoline moet altijd stevig en stabiel zijn. Zo moet de trampoline zelf minder dempen en kan er vooral naar hartenlust gesprongen worden.

Een onverharde ondergrond zoals gras is ideaal voor een trampoline op poten, maar ook voor een inbouwtrampoline. Gras dempt schokken en doen de kinderen telkens weer zachter landen. Check zeker ook met welke grond je te maken hebt.

  • Kleigrond houdt regenwater vast en maakt het moeilijk om te graven.
  • Zandgrond laat meer regenwater door en is dus makkelijk bewerkbaar

Om deze zware klus in kleigrond niet te moeten klaren, zou je dus eerder voor een trampoline op poten in plaats van voor een inbouwexemplaar kunnen kiezen.


Trampoline verankeren

Bij de trampoline op poten is het raadzaam een verankeringsset te hanteren. Met haringen zet je de poten van de trampoline vast, best in een zachte ondergrond. Een verankeringsset zorgt ervoor dat een trampoline stabieler staat en kinderen met een gerust hart kunnen trampoline springen.

Bekijk onze ankersets

Valzone creëren

Heb je geen veiligheidsnet rondom de trampoline? Zorg dan voor een veilige valzone met gras, of liefst van al met rubberen tegels. Het is een aanrader een veiligheidsnet te plaatsen om ongelukken te voorkomen. 

Bekijk onze veiligheidsnetten

Betaal veilig makkelijk en snel

17-02-2020 05:19:46 Europe/Brussels +0100