Test jump op de trampoline: springt ze nog veilig?

De trampoline staat nu al even in de tuin en doorstond ook al weer en wind tijdens de minder goede seizoenen. Met het betere weer dat om de hoek luurt gaan we hopelijk een geslaagd trampoline seizoen tegemoet. Hoog tijd om dus na te denken over de tuin. Het tuinhuisje op orde brengen, zwembad zomerklaar maken, speelhuisje controleren, ... en natuurlijk ook de trampoline op zijn veiligheid testen. Om er voor te zorgen dat de kinderen niets overkomt tijdens het springen, is het belangrijk om de trampoline op enkele punten te controleren. Met volgende punten moet er rekening gehouden worden:


1. Stabiliteit

Check nog eens welk totaalgewicht er op de trampoline kan. Zonder risico kan je zelf als volwassene even een testsprong maken om te zien of het frame nog stevig aanvoelt. Ben je er zeker van dat de trampoline nergens een deuk vertoont, dan kan hier al geen ongeval mee gebeuren. Is de trampoline nog niet verankerd? Laat dan dat je eerste werk zijn: schaf een verankeringsset aan en zet de poten stevig vast in de grond.

Bekijk onze verankeringsets

2. Springmat

Zijn er beschadigingen in de springmat? dan is het belangrijk om dit tijdig te herstellen. Gaten in de springmat zullen verder scheuren wanneer de kindere op de trampoline blijven springen. Op die manier kan de springmat zelfs volledig uitscheuren.

Bekijk alle springmatten

3. Trampolinerand

De beschermrand ligt over de vering heen en zorgt ervoor dat de kinderen zich niet kunnen pijnigen. De rand moet daarom zacht aanvoelen. Is dat niet meer het geval, dan heeft de rand de weersinvloeden te verduren gehad. Een nieuwe trampolinerand is snel weer gekocht en geïnstalleerd.

Bekijk alle trampolineranden

4. Veiligheidsnet

Tegen het veiligheidsnet vliegen de kinderen meermaals aan. Het moet dus bijzonder goed kunnen meegeven zonder dat het scheurt. Test even uit of je er tegenaan kunt vallen. Rek je armen uit en test de doppen aan de bovenkant waaraan het net vasthangt. Doe ook de rits van het net open en dicht.

Bekijk alle veiligheidsnetten

5. Vering

Nu je toch even aan het springen bent, kan je meteen de testen of de vering het nog goed doet. Zijn de veringen niet te ver uitgerekt of zit er nergens een deeltje roest? Neem ook een grondige kijk op de springmat. Ook deze moet er nog altijd even onaangetast uitzien als toen je ze kocht. Bemerk je een klein scheurtje, dan wordt het al snel een grotere scheur naarmate de springactiviteiten verdergaan.

Bekijk alle onderdelen

Heeft de trampoline jouw springtest doorstaan? Dan is ze in orde om alweer een seizoen springende kindjes over zich heen te krijgen. Gaat de trampoline al enkele jaren mee? Controleer de trampoline dan frequenter op alle voorgaande puntjes.


Betaal veilig makkelijk en snel

18-10-2019 05:52:37 Europe/Brussels +0200